Wat doen we

De Nederlandse Kruisboogbond (NKB) is vooral een belangenbehartiger. We bevorderen het imago van onze sport via Public Relations, lobbytrajecten, voorlichtingscampagnes en demonstraties. Daarnaast is het onze taak om verenigingen te ondersteunen met servicetaken, zodat zij hun leden goed kunnen bedienen. Samen met de verenigingen zorgt de NKB ervoor dat schutters in verschillende disciplines competitie kunnen houden. Ook stellen we een aantal belangrijke prijzen ter beschikking.

Kruisboogschieten wint aan populariteit. Op dit moment is de sport vooral in het zuiden en het oosten van Nederland in trek, dankzij de talloze verenigingen die daar actief zijn. De NKB streeft naar een landelijke spreiding en werkt hard om landelijke bekendheid voor de sport te krijgen. 

 

Wat kan de NKB voor jou betekenen?

Wij kunnen je helpen om wedstrijden te organiseren en/of demonstraties bij jou in de buurt verzorgen. Hiervoor beschikken wij over een mobiele baan die relatief gemakkelijk te verplaatsen is. Daarnaast kunnen leden van de NKB en de aangesloten verenigingen meedoen aan activiteiten die door de bond worden georganiseerd, zoals excursies, vriendschappelijke toernooien en clinics.

 

>> Onze organisatie

Vul je e-mailadres in en meld je aan voor onze nieuwsbrief