Versoepeling Coronamaatregelen - binnensporten per 1 juli weer mogelijk

Versoepeling Coronamaatregelen - binnensporten per 1 juli weer mogelijk

Het kabinet heeft woensdag 27 mei j.l. tijdens het kabinetsberaad besloten dat de sportscholen en de sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. De opening was oorspronkelijk per 1 september voorzien. Het ministerie van VWS bevestigt dat daar ook de binnensportaccommodaties onder begrepen worden. In de versoepeling van de maatregelen werd voor de sport ook opgenomen dat per 1 juni door de gehele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar de 1,5 meter tijdens de sportactiviteit zelf niet gehandhaafd hoeft te worden. 

Premier Mark Rutte maakt wel het voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus onder controle moet blijven.

Wij hebben er een groot vertrouwen in dat de binnensport de accommodaties net als eerder al de buitensport, volledig conform de richtlijnen van het RIVM open zullen stellen.

Het NKB-standpunt om alle NKB-wedstrijden uit te stellen tot minstens één maand nadat de situatie m.b.t. het Coronavirus zich in ons land hersteld heeft, blijft gehandhaafd. Omdat er vanuit het kabinet nog een verbod geldt op het houden van wedstrijden tot 1 september, houdt dit in dat er op zijn vroegst weer NKB-wedstrijden gehouden zullen worden per 1 oktober. Hierbij zijn wij wel afhankelijk van wat het kabinet hierover de komende periode zal besluiten.

De NKB volgt in haar besluiten de adviezen van het RIVM en NOC*NSF. Voor meer, aanvullende, informatie over wat wel en niet mag/kan, adviseren wij jullie ook de sites van het RIVM en NOC*NSF te raadplegen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht. Stuur dan een bericht naar de NKB via ons contactformulier.

Datum: maandag 15 juni 2020

Terug naar nieuwsoverzicht

Vul je e-mailadres in en meld je aan voor onze nieuwsbrief